Ten sensibil? Iată soluția: acizi polihidroxilici

Trebuie să vă spun că există o nouă gamă de ingrediente ce susține că poate transforma tenul mai bine decât competitorii săi. PHA cunoscuți ca poli-hidroxili (gluconolactona și acidul lactobionic) sunt similari cu AHA în sensul că îmbunătățesc textura, uniformizează tenul și diminuează liniile fine. Singura diferență este că PHA-urile sunt mai blânde din cauza moleculelor mai mari.

 

Din pricina acestui fapt, acizii PHA nu pătrund în straturile superioare ale pielii ci acționează la suprafața tenului. Datorită mărimii moleculelor și gradului de penetrare în piele pot fi aplicate pe pielea foarte, foarte sensibilă fără risc de iritare. În plus, pielea nu mai devine sensibilă la acțiunea razelor ultraviolete așa cum este cazul tratamentelor cu acizi AHA. Nu spun că trebuie să renunți la crema de protecție solară, însă nu trebuie să-ți faci griji cu pigmentarea și iritațiile cauzate de soare.

Sunt acizii PHA potriviți pentru tenul meu?

Pentru a înțelege care acizi ți se potrivesc cel mai bine, vom discuta despre acțiunea fiecăruia în parte: acidul glicolic și acidul lactic sunt cei mai concentrați și vor pătrunde cel mai adânc în piele, pe când acidul salicilic se potrivește cel mai bine tenului gras și acneic.

Tenului uscat i se potrivesc mai bine acizii AHA datorită proprietăților sale de sporire a factorilor naturali de hidratare și exfoliere a celulelor moarte.

Tenul gras va beneficia mai mult de la BHA, deoarece micșorează porii, dizolvă sebumul și celulele moarte și ajută la tratarea acneei care poate duce la hiper pigmentare.

Tenul foarte sensibil va beneficia de la acizii PHA.

Adesea, putem găsi toți acizii combinați într-un singur produs pentru a combate mai multe probleme odată, un exemplu potrivit fiind crema de la Starinstar:

Dacă acest cocktail de exfoliere este prea iritant pentru tenul tău, încearcă să utilizezi doar acizii PHA. Dermatologii recomanda produsele de la Neostrata

Care ten va beneficia din urma acizilor PHA?

Unicitatea moleculelor acizilor PHA îi face potriviți pentru toate tipurile de ten, mai ales dacă AHA sau BHA sunt prea iritante pentru tine. În concluzie, cei cu pielea foarte uscată și sensibilă pot beneficia cel mai bine de la PHA, datorită proprietății de a umecta – adică de a hidrata tenul în profunzime.

Prin urmare, dacă ai vrut vreodată să folosești un produs ce conține de exemplu acid glicolic, însă erai sigură că va fi prea puternic pentru tine, acizii PHA sunt răspunsul perfect problemelor tale. Dacă ai întrebări sau pur și simplu vrei să-mi faci ziua mai frumoasă, te aștept în secțiunea de comentarii. Până data viitoare, stay brave & confident!

Articole similare

Beneficiile acidului glicolic

Beneficiile acidului mandelic

Totul despre acidul hialuronic