Spring Fashion 2019: imprimeul floral

Imprimeul floral a fost cu siguranță unul dintre principalele apariții de pe podiumurile colecțiilor de primăvară-vară pentru 2019. Designerii și-au propus să sublinieze caracterul feminin puternic prin combinații interesante cu siluete retro tip anii ’60, adăugând accente boho și romantice. Tematica principală este revenirea la natură, renașterea propriului eu, toate acestea exprimate prin utilizarea materialelor lejere, naturale, accesorii din paie, imprimeuri cu flori mari și animal print. Sunt născută primăvara așa că tot ceea ce ține de acest sezon îmi place și abia aștept să se încălzească suficient pentru rochițe vaporoase și ușor de purtat. Înțeleg că imprimeul floral nu este pentru toată lumea, însă de această dată vreau să vă conving că odată stilizat corect poate adăuga un pic de romantism oricărui look. Iată cum poți incorpora acest trend în ținuta ta:

  1. Pentru o ținuta romantică

Optează pentru o rochie romantică cu print floral, pe care o poți adapta ușor diferitelor situații din zi. Combină o rochie de șifon cu imprimeu floral cu sandale de aceeași culoare cu imprimeul de pe rochie. Dacă e mai frig adaugă o helancă pe dedesupt sau o geacă din denim.

  1. Pentru o ținută edgy

Combină o rochie de șifon foarte feminină și romantică cu niște bocanci negri în stil Dr. Martins și completează ținuta cu un rucsac din pielea de culoarea neagră.

  1. Pentru o ținută clasică de birou

Stilul clasic nu se limitează la ținute monocrome așa că nu este nevoie să eviți culorile vii și alte tipuri de imprimeu. Chiar dacă majoritatea la birou optează pentru culori solide, nu-ți fie frică să colorezi atmosfera prin încorporarea imprimeului floral.  Pentru un look mai ,,cuminte” un singur accesoriu este suficient pentru a schimba un outfit simplu și pentru a aduce acel aer fresh de primăvară, fie că este vorba de o eșarfă, o pereche de pantofi sau o geantă brodată cu flori.

O altă modalitate ar fi combinarea unei rochii cu motiv floral cu un blazer clasic în nuanțe mai clasice.

  1. Pentru un look mai minimalist

Dacă ești adepta unui stil minimalist, iar o ținută cu imprimeu florar ți se pare exagerat, optează pentru o eșarfă din mătase. Poate fi utilizată precum un accesoriu: legată la gât, gleznă sau geantă. În așa fel vei încorpora subtil acest trend popular.

  1. Diferite imprimeuri într-o singură ținută

Versace a dus acest trend către nivelul următor prin combinarea diferitelor imprimeuri florale pe aceeși piesă vestimentară. Acest trend a devenit rapid popular, iar o rochie de acest gen îți va eleva look-ul instantaneu.

Găsești astfel de rochii la Zara  și H&M

 

www.zara.com
www.h&m.com

Direct de pe podiumurile primăvară-vară 2019

Colecția renumitei case de modă Kenzo a fost dominată de flori mari de sakura:

La prezentarea Annei Sui, florile au fost folosite pentru a decora toate tipurile de rochii, costume de zi, fuste și eșarfe, în principal din mătase.

Molly Goddard a combinat imprimeul floral cu volane, creând un duet sexy dar și romantic în același timp.

Pentru Matty Bovan încorporarea acestei tendințe în colecția sa a fost ,,floare la ureche”, modele au purtat flori în păr și pălării.

Simone Rocha, a combinat florile cu un stil retro, modele au purtat voaluri negre creând astfel look-uri misterioase și sumbre.

Versace a pus la încercare stereotipurile modei prin combinarea diferitelor tipuri de print-uri într-o singură ținută

Sper că ți-a plăcut acest articol și că vei încerca acest trend de primăvară. Până data viitoare, stay brave & confident! XO

Articole similare:

Există viață după Karl Lagerfeld?

Genți esențiale pentru garderoba oricărei femei

Haute Couture – secretele din spatele industriei