Mierea de manuka – ingrediente naturale pentru ten sănătos

O mulțime de tipuri de miere sunt în vogă în ultima perioadă, nu numai pe post de mâncare, ci și încorporate ca ingredient activ în produsele de îngrijire, în tratamentele spa și ca supliment alimentar. De această dată vreau să vă povestesc despre mierea de manuka și beneficiile ei pentru că nu am putut să nu mă întreb ce o face mai specială decât mierea obișnuită.

Ce înseamnă și de unde provine?

Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelandă. Este produsă de albinele care polenizează floarea unui tufiș numit manuka. Diferența dintre manuka și mierea normală este că prima conține peroxid de hidrogen, care îi conferă o putere antibacteriană și mai mare decât alte tipuri de miere. În plus, mierea manuka are proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizată pentru vindecarea rănilor, calmarea durerilor gâtului, previne cariile și îmbunătățește sistemul digestiv.

Manuka Tree

Compoziția Mierii de manuka

• Peroxid de hidrogen – Acest ingredient se găsește în toate tipurile de miere și oferă proprietățile antibiotice.
• Methylglyoxal (MG) – Această substanță se găsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mici. Mierea de manuka are o concentrație foarte mare de MG, iar atunci când vine vorba despre acestă substanță, cu cât mai multă, cu atât mai mare proprietatea antibiotică.
Vitamine și minerale – Mierea de Manuka conține un amalgam de vitamine și minerale care sunt necesare funcționării sănătoase a organismului. Conține de 4 mai multe zinc, fier, magneziu, cupru, potasiu, seleniu și minerale decât mierea obișnuită!

Beneficiile mierii de Manuka

  • Tratează afecțiunile inflamatorii ale pielii

Datorită proprietăților sale antiseptice și antibiotice, mierea reduce inflamația, previne dezvoltarea bacteriilor și calmează pielea iritată. Aplică o mască de miere manuka în fiecare zi și vei spune adio eczemei și rozaceei.

  • Te scapă de pete

Datorită conținutului ridicat de peroxid de hidrogen, mierea iluminează tenul și petele post-acneice. Încearcă masca de la Andalou Naturals, cu acid Glycolic și dovleac plus manuka.

  • Tratează acneea

Când vine vorba de acnee, manuka este ingredientul care te va scăpa de inflamații, coșuri și pete, va reduce roșeața, și va accelera procesul de vindecare a pielii.

  • Iluminator natural

Un toner cu miere de manuka va oferi tenului un luciu sănătos.

  • Vindecă buzele crăpate

Mierea de manuka are abilitatea de a vindeca pielea uscată și crăpată.

  • Vindecă rănile și arsurile

Utilizarea mierii de Manuka duce la o mai bună vindecare a rănilor, la ameliorarea durerii și la scăderea nivelului inflamator. Tocmai de aceea, este folosită ca un pansament pentru vindecarea și îmbunătățirea stării de sănătate.

Care sunt riscurile consumului de miere de manuka?

Mierea de Manuka poate fi consumată de aproape toată lumea, mai puțin de copiii sub 2 ani, cei care au alergie la miere/albine și persoanele cu diabet zaharat.

De unde se poate cumpăra mierea de manuka?

Când cumpărați miere de Manuka din magazin, căutați factorul unic al mierii de Manuka (UMF). Acest lucru înseamnă că mierea a fost produsă de unul dintre cei 100+ de apicultori, producători și exportatori licențiați de UMF Honey Association. Numărul afișat lângă marca UMF reprezintă cantitatea de Manuka, leptosperină, DHA și MGO. Se recomandă să consumăm UMF 10+ și mai sus. Factorul UMF este ca și factorul SPF pe produsele de protecție solară, cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai eficient. Înainte de a cumpăra, amintiți-vă că Manuka crește exclusiv în Noua Zeelandă, deci alegeți mierea făcută numai în Noua Zeelandă.

Îmi place să citesc mesaje de la voi de orice fel așa că, dacă aveți întrebări sau sugestii vă aștept în secțiunea de comentarii sau pe info@georgianamerloi.com. Până data viitoare, stay brave & confident! XO

Articole similare:
Ingredient anti-aging de top: totul despre acidul ferulic
Ten sensibil? Iată soluția: acizii polihidroxilici
Drojdia de bere și beneficiile asupra tenului