Machiaj Glass Skin: Tehnici și secrete

Un ten impecabil și strălucitor a fost dintotdeauna admirat și de aceea este deseori machiajul favorit pentru prezentările de modă. Glass skin este un trend preluat din Coreea, tenul de porțelan ce reflecta lumina din toate unghiurile, cu un aspect aproape umed este des întâlnit pe rețele de socializare, dar oare poate fi purtat și în viața reală?

O piele hidratată, luminoasă, ca un diamant rar și prețios, aceasta este tendința glass skin, pe care o admirăm și care ne inspiră de mai bine de un an. Astăzi discutăm despre cum poți obține o variantă purtabilă a acestui look.

Conceptul glass skin

Glass skin înseamnă un ten de porțelan, fără imperfecțiuni, fără pori vizibili, fără riduri, fără aspect tern și fără luciu inestetic. Una din greșelile pe care majoritatea o fac pentru a obține acest look este aplicarea în surplus a iluminatorului. Acest machiaj nu este despre de cât de mult iluminator aplici, ci mai degrabă despre starea tenului tău, o radianță provenită ca din interior, cât mai naturală. Este vorba despre găsirea punctelor cheie în care să aplici produse de iluminare cum sunt centrul pleoapei, colțul intern al ochiului, arcada sprâncenelor, centrul podului nasului și arcul lui Cupidon.

Source: Allure.com

Secretul din spatele acestui look

Pasul cel mai important pentru acest look este îngrijirea tenului. Aplicarea unei măști de tip sheetmask și hidratarea corespunzătoare regulată sunt aspecte cheie pentru acest machiaj. Asigurați-vă că tenul este îngrijit, radiant și fără imperfecțiuni. Un alt pas important este găsirea acelor puncte strategice ale feței care strălucesc în mod natural în lumina zilei. Folosește seruri, uleiuri faciale și produse cremoase pentru a scoate în evidență frumsețea naturală. Produse precum Mac Strobe Cream sunt ideale, iar pentru a fixa produsele lichide, aplică un iluminator pudră cum este cel de la Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter.

Source: Pinterest

Pot să creez efectul glass skin pe un ten cu imperfecțiuni?

Da, dar va fi un pic mai dificil. Atunci când tenul are textură sau inflamații, aplicarea unui iluminator atrage și mai multă atenție asupra imperfecțiunilor. Recomand folosirea unui corector pentru a acoperi imperfecțiunile și mai ales un primer pentru pori pentru a crea o suprafață cât mai netedă. Folosește produse cremoase și încearcă să stai departe de iluminatoare pudră puternice.

Pot să mai aplic pudră?

Pentru a păstra reflecția tenului nu folosi prea multă pudră. Aplică un strat subțire în jurul ochilor și nasului. Dacă ai un ten gras, păstrează la îndemână o pudră compactă pentru a reaplica în zona T atunci când simți nevoia. Nu o să-ți fie ușor să porți acest machiaj în cazul în care ai tenul gras, însă merită încercat.

Machiajul glass skin pas cu pas

  1. Aplică o cremă hidratantă potrivită tenului. Inamicul unui ten strălucitor sunt zonele uscate, iar pentru a evita asta, este nevoie să pregătești tenul corespunzător. Încearcă acest ser de la Sunday Riley.
  2. Aplică un primer pentru camuflarea porilor și a obține un ten cu textură netedă. Încearcă primerul de la Becca Backlight Priming Filter cu particule iluminatoare.
  3. Aplică un fond de ten iluminator cum ar fi Becca Aqualuminous Foundation și corectează zona din jurul ochilor cu un anticearcăn cum este cel de la NARS Radiant Creamy Concealer.
  4. Este timpul pentru un highlighter lichid. Aplică-l în centrul pleoapei, deasupra pomeților, podul nasului, colțul intern al ochilor și arcul lui Cupidon. Pentru acest pas poți folosi Becca Shimmering Skin Perfector Liquid.
  5. Finalizează cu iluminator pudră și un spray pentru fixarea machiajului. Încearcă un spray de iluminare cum este acesta de la Tatcha Illuminating Dewy Mist.

Până data viitoare, stay brave & confident! XO

Articole similare:

Regim Coreean de îngrijire în 10 pași

No Makeup Makeup

Beneficiile apei de orez