Îngrijirea tenului: Demachiere pas cu pas

Unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea tenului, demachierea, poartă un rol esențial în menținerea unui ten sănătos, curat, lipsit de acnee, puncte negre și altele asemenea.

Demachierea nu se reduce doar la îndepărtarea machiajului cu apă micelară sau lapte demachiant, ci la curățarea tenului în profunzime în fiecare zi.

  1. Demachierea corectă începe dimineața

Demachierea este un must în fiecare seară pentru a elimina machiajul și impuritățile acumulate în timpul zilei. La fel de importantă este și curățarea tenului dimineața, înainte de aplicarea produselor de îngrijire și a machiajului. Pe scurt curăță, tonifică, hidratează și apoi aplică machiaj indiferent de tipul tău de ten.

  1. Demachierea înainte de culcare

Demachierea ochilor. Cel mai eficient mod de a îndepărta machiajul ochilor este cu ajutorul a doua dischete demachiante îmbibate cu demachiant bifazic. Zona ochilor este extra sensibilă din pricina țesurilor mult mai subțiri în comparație cu cele de pe restul tenului. Nu freca această zonă. Aplică dischetele pe ochi și lasă demachiantul să acționeze câteva secunde pentru o îndepărtare cât mai ușoară. Mișcă dischetele în zig-zag în jos, iar apoi curăță zona de sub ochi.

Demachierea buzelor. O demachiere corectă a buzelor, previne uscăciunea și deteriorarea acestora. Pune puțin demachiant pe o dischetă și masează ușor buzele de la exterior spre interior, pana îndepărtezi orice urma de ruj sau de creion de buze. Dacă porți un ruj lichid, greu de îndepărtat folosește un demachiant bifazic sau ulei.

Demachierea tenului. Folosește un disc de bumbac îmbibat cu apa micelară. Aceasta este potrivită pentru majoritatea tipurlor de ten. Nu usucă pielea și nu lasă redizuri.

  1. Curățare propriu zisă

În timp ce demachiantul îndepărtează machiajul vizibil, folosirea unui gel de curățare este important pentru a îndepărta totul în profunzime. Formează o spumă groasă și masează ușor toată suprafața tenului, apoi clătește cu apă călduță în abundență. Tapotează ușor cu un prosop pentru a usca tenul.

  1. Tonifiere

Dă-i voie tenului să se usuce și să absorabă produsele timp de 2-3 minute între fiecare pas. Aplică o loțiune tonifiantă cu ajutorul dischetelor demachiente pe toată suprafața tenului, evitând zona ochilor. Acesta închide porii, ajută la menținerea pH-ului natural și revitalizează.

  1. Hidratare

Aplică o cremă hidratantă indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Dacă tenul tău are tentință de îngrășare, aplică o cremă pe bază de apă care se absoarbe repede în piele. Nu uita de zona ochilor și de buze.

Până pe data viitoare,

XO