Ingredient anti-aging de top: totul despre acidul ferulic

Pentru pasionatele de skincare, astăzi vorbim despre un alt ingredient magic care se regăsește într-o mulțime de creme și seruri anti-aging: Acidul Ferulic. Acest acid are un impact enorm asupra rutinei de anti-aging, și cine nu ar vrea o piele întinsă și netedă pentru cât mai mult posibil. Fie că vrei să întârzii apariția ridurilor sau ești deja în luptă cu ele, este important să înțelegi ce folosești și ce ți se potrivește cel mai bine. Despre efectele acidului ferulic asupra organismului încă nu se cunoaște, dar cu siguranță se știe despre efectele magice asupra menținerii tinereții tenului.

Ce este?
Acidul Ferulic este unul dintre cei mai potenți antioxidanți naturali, obținut din surse vegetale cu multe beneficii asupra sănătății tenului. Acidul ferulic se găsește în diferite părți ale multor plante: cereale (orez, grâu, ovăz) în cafea, roșii, anghinare și porumb.

Care este rolul acidului ferulic?
Rolul lui principal este de a neutraliza radicalii liberi, ceea ce îl face să încetinească îmbătrânirea tenului și să fie un foto-protector formidabil. Contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii precum și la regenerarea tenului deja afectat, însă unul dintre cele mai importante aspecte este acela că are proprietatea să stabilizeze și să crească eficiența altor antioxidanți cu care interacționează, cum ar fi vitaminele A, C și E.

Care sunt beneficiile acidului ferulic asupra tenului?
Acidul ferulic face minuni odată combinat cu vitamina C. Vitamina C este deseori întâlnită în multe seruri și creme anti-îmbătrânire, dar nu este stabilă singură și se degradează foarte rapid, pierzându-și din proprietățile magice. Acidul ferulic însă, poate stabiliza vitamina C și în același timp protejează pielea de daunele provocate de razele UV. Dacă la acest duet adăugăm vitamina E, acidul ferulic se transformă în super-antioxidantul cu dublu potențialul de regenerare și protecție decât îl are atunci când acționează singur și are puterea de a la reduce riscul bolilor de piele.

Care sunt efectele adverse?
În general, acidul este potrivit pentru toate tipurile de ten, însă dacă ai tenul sensibil te-aș sfătui să îl testezi într-un loc ascuns sau chiar pe mână, pentru a vedea cum reacționează în contact cu pielea.

Unde îl găsim?
Acidul ferulic este cel mai eficient aplicat direct pe ten, în seruri sau creme ce conțin și vitamina C pentru un efect instant. Încearcă InstaNatural Vitamin C Serum de pe Iherb.


O altă variantă foarte bună și accesibilă este serul de la The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Dacă vrei să te răsfeți cu un produs de lux, încearcă serul de la Dr. Dennis Gross Ferulic & Retinol

Dacă nu ești încă la vârsta la care ridurile sunt o preocupare, este de menționat faptul că poți încorpora în rutina ta de îngrijire astfel de produse după vârsta de 24-25 de ani, pentru a preveni efectele îmbătrânirii premature. Până atunci, nu uita să porți protecție solară în fiecare zi, pentru ca tenul tău să aibe șansa de a râmăne tânăr o perioadă lungă de timp. Până data viitoare, stay brave & confident! XO

Articole similare:
Ghid complet The Ordinary
Beneficiile acidului glicolic
Acidul mandelic și rolul lui în rutina de frumusețe