Descoperă Germania: Serengeti Park Hodenhagen

Când am împlinit 22 de ani, mi-am sărbătorit ziua în stil African, chiar aici în Europa. Fac în curând 25, deci timpul trece mult prea repede, însă această experiență este cu siguranță una ce merită menționată. Mai precis, undeva în nordul Germaniei, foarte aproape de orașul Hannover, se află Parcul Serengeti, cel mai mare safari din Europa cu peste 1500 de animale, printre care 200 de maimuțe și un parc de distracții cu peste 40 de atracții. Ne-am distrat pe cinste și ne-am minunat o zi întreagă de toate animalele și de frumusețea lor. Dacă plănuiești să descoperi Serengeti Park cu siguranță nu vei regreta, iar dacă asta nu este în planul tău, sper să te conving să mergi.

Cum ajungi acolo

Wizz Air are zboruri non-stop București – Hannover, la prețuri foarte accesibile. Zborul durează 2,5 ore și poate costa între 26 și 210 de euro. Din Hannover poți închiria o mașină pentru a ajunge în parc, sau poți merge cu trenul spre Hodenhagen. La 500 de metri de aeroport se află gara Hannover Flughafen. Călătoria va costa aproximativ 10 euro și va dura 40 de minute.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita

Parcul este deschis în perioada 30 martie – 3 noiembrie, depinde și de vreme. Cea mai bună perioadă este în timpul sezonului uscat (de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii octombrie). În acest timp, parcul oferă cea mai bună vizionare a faunei sălbatice. Animalele sunt mai ușor de observat, deoarece se concentrează în jurul lacurilor și a râurilor, iar vegetația este în plină viață, veți avea parte de zile însorite și puține ploi, potrivit pentru un safari.

Cazarea

Poți înnopta în cabanele parcului unde vei avea ocazia să petreci o noaptea foarte aproape de animale. Toate drumurile rămân deschise pe parcusul noapții pentru oaspeții cabanelor așa că poți să călătorești cu barca sau să mergi în safari pe timp de noapte. Sunt o mulțime de oportunități diferite pentru doritorii de aventuri palpitante, dar și pentru cei care vor să se relaxeze. Există șapte tipuri de cabane disponibile direct în parcul Serengeti. Am ales să rămânem la cele de tip ‘cort’ de pe Lacul Victoria. Ne-am bucurat de o noapte liniștită și de un apus de soare colorat, plus că am putut admira o mulțime de animale chiar de pe terasă.

Parcul

Noi am închiriat o mașină de la aeroport din Hannover, deci am putut să intrăm pe cont propriu în Safari. În cazul în care nu dispui de o mașină, poți lua autobuzul parcului, însă prima variantă îți permite să privești animalele cât timp vrei tu. Noi eram foarte entuziasmați, dar nu ne putea pregăti nimeni pentru bucuria ce urma. Imediat ce am intrat în parc ne-au întâmpinat girafele ce și-au băgat capul direct în masină crezând că poate avem ceva de mâncare. Am simțit bucurie ca atunci când eram copil. Hrănirea animalelor este interzisă, în afară de cazurile în care este oferită de angajații parcului.

Animalele sunt prietenoase și le vei putea vedea de aproape pentru că majoritatea vin direct la geamul mașinii. Nu vei avea voie să cobori din mașină decât în anumite zone, iar animalele precum tigrii, leii și leoparzii sunt în general mai departe de drum, însă mai târziu le vei putea da de mâncare elefanților și puilor de capră sălbatică. După ce treci de animale vei descoperi parcul de distracții. Prețul biletului include acces la toate atracțiile ce sunt potrivite pentru toate vârstele.

În cele din urmă, nu este absolut necesar să rămâi peste noapte într-una din cabane sau să rezervi un hotel, poți să descoperi toate minunățiile parcului într-o zi și să te întorci acasă în aceeași zi, mai ales dacă începi aventura de dimineață.

Parcul este excelent pentru a te familiariza cu un safari de tip african dar cu o climă mai blândă și cheltuieli mai puține. Este o experiență cu adevărat uimitoare și sper că te-am convins să mergi să vezi Serengeti Park Hodendagen. Îmi place întregul concept, animalele sunt îngrijite și sunt libere să facă ce vor în 200 de hectare. L-aș recomanda pentru toată lumea, de la copii până la adulți și bătrâni.

Aici se încheie acest capitolul din seria mea de aventuri. Sper să-ți fie util și nu uita să lași un comentariu și să-mi zici ce crezi despre mica Africă a Germaniei. Citește și articolul despre Plitvice Lakes National Park din Croația și până data viitoare stay brave & confident!

XO