Despre acidul hialuronic

Acidul Hialuronic este un erou în îngrijirea tenului, dar cum de fapt funcționează și pentru ce tip de ten este recomandat?

Ridurile sunt o problemă cu care multe femei se confruntă după o anumită vârstă, însă dermatologii din întreaga lume afirmă că acidul hialuronic reprezintă una dintre cele mai eficiente ingrediente în lupta pentru elasticitate.

Ce este?

Acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje și în piele. Rolul acidul hialuronic este de a reține apa și de a asigura hidratarea tenului.

Cu înaintarea în vârstă nivelul de acid hialuronic din piele scade, aceasta își pierde din elasticitate și apar ridurile. Acidul hialuronic este o moleculă compusă din zaharuri. Este deja în pielea ta și în țesuturile conjunctive din corpul tău. Este un fel de substanță alunecoasă care menține pielea plină și hidratată și ajută articulațiile să se miște ușor.

Cum acționează?

Când aplici un ser de acid hialuronic pe pielea ta acesta acționează ca un burete, atrage umezeala și stimulează hidratarea la suprafața pielii. Există însă un mic dezavantaj, deoarece moleculele de acid hialuronic sunt mari și nu pot pătrunde în straturile mai profunde ale pielii, beneficiile sunt temporare.

Cum utilizăm acidul hialuroinic?

La fel ca majoritatea produsele de îngrijire, acidul hialurinic trebuie utilizat în mod regulat.

Se recomandă sa-l aplicați atât dimineața cât și seara urmat de o cremă hidratantă. El va atrage umezeala din staturile cele mai profunde ale pielii.

Cui i se potrivește?

Acidul hialurinic se potrivește pentru toate tipurile de ten, însă cu precădere pe cel uscat și deshidratat se va observa efectul benefic mult mai rapid.

De ce este numit acid dacă nu exfoliază pielea?

Datorită denumirii sale, majoritatea cred că acidul hialuronic este menit să exfolieze tenul, însă de fapt efectul lui este opus acidului lactic, glicolic, salicidic etc, și nu va elimina celulele moarte ale tenului. Acidul hialuronic acționează ca un agent de amortizare și agent de lubrifiere pentru articulații, nervi, păr, piele și ochi.

AH creează dependență?

Vorbind despre dependența fiziologică – aceasta nu există, celulele proprii lucrează la fel după cum este predispoziția genetică a fiecăruia, chiar dacă introducem AH injectabil.

Sper că articolul acesta este util, iar dacă te intereasează să afli mai multe sfaturi despre ngrijirea tenului citește aricolul despre beneficiile acidului mandelic sau 10 sfaturi pentru a combate aspectul lucios.

Până data viitoare stay brave & confident!

XO