Cum să arăți bine fără machiaj

Petreci și tu ore întregi în fiecare zi în fața oglinzii pentru a arăta frumos? În timp ce machiajul reprezintă o metodă de a te exprima și de a-ți pune în valoare trăsăturile tale, uneori nu avem timp destul ca să ne definim frumusețea cu un machiaj sofisticat. Un aspect natural, îți permite să subliniezi autenticitatea ta, plus poți reduce din rutina de dimineață.

  1. Exfoliază-ți tenul

Procesul de exfoliere ajută foarte mult la îndepărtarea celulelor moarte și lasă tenul să reînnoiască celulele și să strălucească mai mult ca oricând. Exfolierea permite o hidratare mai intensă prin deschiderea porilor ceea ce permite produselor să pătrundă în straturile profunde ale pielii. Îmi place foarte mult exfoliatorul de la The Ordinary peeling solution.

  1. Hidratează

După ce exfoliezi tenul este important să aduci hidratarea înapoi pentru a o calma și a o hrăni. Există o gamă largă de produse, de la creme, loțiuni până la uleiuri care pătrund adânc ajutând la regenerarea pielii. Una din cremele preferate este Moisture Surge 72 Hour Auto-Replenishment Hydrator de la Clinique.

  1. Aranjează-ți sprâncenele

Sprâncenele sunt unica linie de expresie care este constant vizibilă pe față. Acestea ies în evidență în permanență indiferent ce tip de machiaj porți. Forma sprâncenelor trebuie aleasă în funcție de forma feței. În cazul în care părul este închis la culoare, sprâncenele trebuie să fie cu 1-2 nuanțe mai deschise, iar dacă părul tău este deschis la culoare, sprâncenele trebuie alese cu 1-2 nuanțe mai închise. Ai grijă ca sprincenele să fie pensate corect și utilizează o perie specială pentru a aranja firele rebele.

  1. Îngrijește zona ochilor

Hidratarea zonei ochilor este importantă pentru a preveni și combate ridurile și pentru a oferi un aspect de piele odihnită chiar și atunci când nu ai avut suficiente ore de somn.

  1. Îngrijește-ți buzele

Pentru a avea buze hidratate și netede este necesar sa urmezi 2 pași esențiali: exfolierea și hidratarea. În urma exfolierii se elimină celulele moarte făcând buzele să pară mai mari şi mai pline. Prin hidratare, acestea își vor recăpăta culoarea lor naturală și vor avea un aspect mai plăcut.

  1. Acordă atenție tenului

Nu uita de exfoliere și hidratare, pe lângă asta folosește o mască potrivită tipului tău de ten. Un ten curat, hidratat și protejat este un ten frumos.

  1. Poartă culori care să te avantajeze

Fiecare este avantajat de anumite culori, așa că ar trebui să înveți care sunt nuanțele care te pun cel mai bine în valoare. În cazul în care porți o culoare care nu te avantajează, trăsăturile tale vor părea șterse iar ochii tăi vor părea obosiți.

  1. Masajul Facial

Masajul facial efectuat zilnic reduce ridurile și redă un aspect radiant pielii, în plus te face să te simți eliberată de stres.

  1. Aranjează-ți părul

Părul curat și aranjat îmbunătățește întotdeauna aspectul general. Dacă nu ai timp să te machiezi în fiecare dimineață, ai grijă ca părul tău să fie curat în permanență și acordă-i ceva timp pentru aranjat dimineața.

Cam atât pentru astăzi, sper că v-a plăcut și vă sunt utile sfaturile mele.

Citești și articolul despre îngrijirea tenului matur. 

Pînă  data viitoare!

XO