Buze îndrăznețe. Cum se poartă rujul închis la culoare

Buze îndrăznețe. Nuanțele pământii, roșu aprins sau închis, vișiniu, burgundy, maroniu și mov, este o tendință care a inundat podiumurile și sezonul acesta. Nuanța închisă a rujului trebuie aleasă astfel încât să-ți pună în evidență trăsăturile feței și subtonalitatea pielii. Odată ales corect rujul închis devine un accesoriu unic și atrăgător. Ca să obții un look armonios ține cont de următoarele:

  1. Alege nuanța de ruj potrivită subtonalității tale.

Tenului deschis i se potrivesc în special nuanțele de roșu aprins, albăstrui, pe când tenul măsliniu este pus în evidență de tonalități mai închise cum sunt cele care se aseamănă cu vinul.

  1. Ruj închis la culoare și machiaj minimalist pe pleoape.

Des întâlnită este combinarea rujului închis cu un machiaj intens al ochilor. Pe când nimic în machiaj nu este considerat tocmai o greșeală, o abordare mai feminină și mai armonioasă este opoziția dintre buze intens colorate și machiajul minimalist al ochilor. Conturează în mod natural pliul pleoapei și aplică mascara.

Matteo Valle
  1. Ține cont de forma buzelor.

Dacă buzele tale sunt subțiri, optează pentru nuanțe de roșu mai deschis. Cele închise le vor evidenția în exces. Conturează-ți buzele cu un creion într-o nuanță puțin mai închisă pentru a oferi un plus de volum.

  1. Pregătește-ți corect buzele înainte de a aplica rujul.

Dacă ai buzele crăpate și uscate rujul închis la culoare va accentua și mai mult aceste probleme. Înainte de a aplica rujul, exfoliază bine buzele și aplică un balsam hrănitor. Doar în cazul în care buzele sunt catifelate și sănătoase rujul închis va arată bine.

Anton Maltsev – Fotolia
  1. Buze perfect conturate.

Pentru a obține buze perfect definite, folosește un creion pentru buze de aceeași culoare sau aplică rujul cu o pensulă specială.

  1. Balansează look-ul cu puțin blush.

Fardul de obraji te ajută să eviți un look șters. Alege un fard de obraji care să se potrivească cu nuanța tenului tău: roz pentru ten deschis, roșul zmeură și afină pentru tenul mediu și nuanțe de prună, strugure, burgundy sau cărămiziu pentru tenul închis la culoare. Ai grijă să armonizezi blushul cu nuanța rujului, pentru a evita notele discordante.

Pinterest

,,Frumusețea, pentru mine înseamnă să te simți confortabil în propria piele. Asta, ori un ruj roșu care îi dă pe spate”. – Gwyneth Paltrow

Citește și acest articol despre diferența dintre BB cream și CC cream.

Până data viitoare,

XO