BeautyBlender – tot ce trebuie să știi

BeautyBlender-ul sau emblematicul ou roz, a câștigat un loc de cinste în kit-urile Makeup Artiștilor din întreaga lume. Datorită design-ului unic și a materialului flexibil, acest burețel permite o aplicare fără cusur și un finish uniform. În timp ce este iubit și utilizat de către profesioniști, nu am putut să nu oberv faptul că sunt persoane nesigure de felul în care acesta a fost destinat să fie folosit. No shade…you live and you learn! De aceea m-am gândit că a venit vremea să discutăm despre acest faimos burețel și să mai clarificăm anumite aspecte despre modul de utilizare și îngrijire.

Cum se folosește

  1. Se udă în profunzime
  2. Se elimină excesul de apă
  3. Se tapotează pe ten

Înainte de a utiliza BeautyBlender-ul trebuie să îl uzi în profunzime până își dublează mărimea și devine mai flexibil la atingere. Materialul din care este format a fost destinat să fie utilizat umed.

Următorul pas este să elimini tot surplusul de apă, iar apoi poți să-l mai strângi într-un prosop pentru a te asigura că ai eliminat toată apa. Dacă folosești un burețel ud îți poate strica foarte repede machiajul, așa că asigură-te că este doar umed și nu lasă urme de apă la atingere.

Când vine vremea aplicării fondului de ten, aplică produs mai întâi pe mână pentru a evita absoarberea exagerată a produsului în BeautyBlender. Tapotează buretele cu partea cea mai lată din centrul feței înspre exterior. Acest lucru va asigura o aplicare netedă și nedetectabilă. Partea mai ascuțită a buretelui este potrivită pentru aplicarea anticearcănului în zonele din jurul ochilor sau nasului.

BeautyBlender Mini – unul dintre accesoriile mele preferate – îți permite să aplici strategic anticearcăn, iluminator sau chiar fard cremos și este de mare ajutor pentru caracteristici/fețe de dimensiuni mai mici și pentru locuri greu de ajung cu cel clasic ca zona de sub ochi.

Alte utilizări

BeautyBlender-ul este magic pentru aplicarea fondului de ten și cel mai bun din categoria sa, însă nu trebuie să limitezi utilizarea sa aici. Îl poți folosi pentru tot felul de produse cremoase ca blush, bronzer, highlighter și chiar pudră. Da, pudră! Un pas pe care îl fac aproape întotdeauna pe clientele mele este să fixez anticearcănul cu ajutorul burețelului. Umezeala topește pudra direct pe suprafața pielii și oferă un finish neted ce rezistă pe tot parcursul purtării. Pentru asta folosesc pudra translucidă de la Laura Mercier, iau produs pe burețel și tapotez excesul pe încheietura mâinii. Fixez ușor în special zona T și cea de sub ochi.

Îngrijire

Conform celor care au creat BeautyBlender-ul, acesta ar trebui curățat după fiecare utilizare și este recomandat să îl schimbi la 3 luni. Dacă ești norocoasă și nu începe să se rupă după 3 luni, probabil că poți să îl folosești puțin mai mult însă de regulă își pierde din textura ‘săltăreață’.

Când vine vorba despre curățarea propriu-zisă, un săpun solid blând face minuni, sau poți combina detergent de vase cu puțin ulei de măsline. După ce te-ai asigurat că ai scos tot produsul adunat în burețel, lasă-l afară să se usuce și nu îl închide în portfarduri.

BeautyBlender dupes și alternative

  1. Real Techniques Miracle Complexion Sponge
  2. L’Oreal Paris Infallible Beauty Blender
  3. Morphe Flawless Beauty Sponge
  4. Precision Makeup Sponge Fenty Beauty

Sper că ți-a plăcut acest articol! Care este metoda ta preferată de aplicare a fondului de ten?

 

Până data viitoare citește și acest articol despre beneficiile acidului glicolic,

XO